Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Θεατρική Ομάδα Σελιάνας

Θεατρική Ομάδα Σελιάνας: 1930!
Η συγκεκριμένη ομάδα ανέβαζε παραστάσεις και για την ψυχαγωγία των τουριστών, στο θέρετρο Σαρανταπήχου, ορεινά της Σελιάνας, στην κορυφή του βουνού της Κορινθίας, στα σύνορα με την Αχαϊα.

Η τελευταία παράσταση του Θεατρικού Ομίλου Σελιάνας, έγινε περί το 1953 στη αποθήκη του συνεταιρισμού Σελιανιτίκων (νυν ιδ. Καρκατσέλου ) με την “Γκόλφω”. Ανάλογη παράσταση δόθηκε νωρίτερα και στη Σελιάνα, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, κληροδότημα Συγγρού (1904).

Στην πρώτη φωτογραφία εικονίζονται: Από αριστερά: Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Θοδωρής Ψαρρός, Απόστολος Αντωνόπουλος (έπαιζε τον Τάσο στη Γκόλφω), Χρήστος Μαραγκόπουλος (μας διαφεύγει ο εικονιζόμενος με το καπέλο), Δασκαλάκης, Θοδωρής Ρόζος, Καρβέλη (έπαιζε τη Σταυρούλα στη Γκόλφω), Κωστής Σταυρόπουλος, Παναγιωτούλα Ρόζου (έπαιζε την Γκόλφω), Ολγα Σταυροπούλου. Ξαπλωτός, ο πάντα διασκεδαστικός Δημήτρης Καψαμπέλης.

Η φωτογραφία είναι προσφορά της Γιώτας Κωνσταντίνου.

Ο Γιώργος Χελάκης είχε γράψει πριν την αναγνώριση προσώπων: Στη φωτογραφία, κάτω με το μουστάκι λέγεται ότι είναι ο Δημήτρης Καψαμπέλης. Πάνω του με το κοστούμι και τα μαύρα μαλλιά είναι ο Μήτσος Αργυριάδης. Χρέος κάθε Σελιανίτη να βοηθήσει στην αναγνώριση των συγχωριανών μας. Η παράσταση στην αποθήκη των Σελιανιτίκων θεωρείται ιστορική. Εγινε προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να αγοραστούν ξινάρια, φτυάρια και κασμάδες τα οποία χρησιμοποιούσαν οι Σελιανίτες για να ανοίξουν τον δρόμο και να τον φτάσουν μέχρι τη Σελιάνα. Στην παράσταση αυτή πήρε μέρος η Παναγιωτούλα, σύζυγος Ρόζου, η οποία απέκρυψε για τον σκοπό αυτό την εγκυμοσύνη της από τους συγγενείς της. Οι Σελιανίτες οφείλουμε να τιμήσουμε τη μνήμη της και την προσφορά της στα δυο χωριά μας. Το βάρος πέφτει στον πολιτιστικό Σύλλογο Σελιάνας “Η ΦΕΛΛΟΗ”. Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχάσουμε αλλά υποχρέωση να ενημερώσουμε τους Σελιανίτες του μέλλοντος…

Send this to a friend