Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Οι δορυφόροι Starlink του Έλον Μασκ πέρασαν πάνω από τη Σελιάνα (vid)

Αυτό που είδαμε χθες το βράδυ, περίπου στις 12, πάνω από τη Σελιάνα, δεν ήταν UFO. Υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαμε να το πιστεύουμε –έχω δει και πριν από 30 χρόνια παράξενα ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από τη Σελιάνα- όμως τώρα γνωρίζαμε ότι ήταν οι δορυφόροι Starlink SpaceX του Έλον Μασκ, οι οποίοι είχαν περάσει και από τον Αττικό ουρανό το βράδυ της Παρασκευής 23 Ιουνίου.

Η Starlink παρέχει υπηρεσίες διαδικτύου μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου δορυφόρων και το σύστημα είναι σχεδιασμένο για άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν γρήγορο internet.

Ωστόσο, πολλοί τέτοιοι δορυφόροι απαιτούνται για να καλύψουν πλήρως τον πλανήτη. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από τις 20 Απριλίου 2023, η SpaceX εκτόξευσε 4.236 δορυφόρους Starlink σε τροχιά κατά τις 81 εκτοξεύσεις Falcon 9:

Τον Σεπτέμβριο του 2022, δημοσιεύτηκε ένας χάρτης στον επίσημο ιστότοπο της εταιρείας που δείχνει σε ποιες χώρες είναι δυνατή η σύνδεση στο δίκτυο Starlink, σε ποιες αναμένεται αργότερα και σε ποιες χώρες δεν θα είναι δυνατή. Μεταξύ εκείνων όπου η σύνδεση με το Starlink δεν θα είναι διαθέσιμη είναι: Ρωσία, Αφγανιστάν, Λευκορωσία, Βενεζουέλα, Ιράν, Κούβα, Κίνα, Βόρεια Κορέα και Συρία.

Στην Ελλάδα, το Internet υψηλής ταχύτητας της Ιλόνα Μασκ της εταιρείας SpaceX του Αμερικανού μεγιστάνα Έλον Μασκ βρίσκονται ήδη σε επαφές με την ελληνική κυβέρνηση για τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Η επικοινωνία θα κοστίσει λίγο παραπάνω, κατά περίπου 20%, αλλά θα παρέχει 100% κάλυψη της επικράτειας της Ελλάδας και υπόσχεται ταχύτητα 150 Mbps.

Send this to a friend